вторник, 29 апреля 2014 г.

КРУГЛИЙ СТІЛ з питань працевлаштування соціально уразливих категорій населення.

З метою реалізації норм чинного законодавства про зайнятість і визначення загальних шляхів у вирішенні питань працевлаштування соціально уразливих верств населення, 24.04.2014р. Селидівським міським центром зайнятості було організовано засідання круглого столу на тему «Взаємодія центру зайнятості із соціальними партнерами щодо сприяння зайнятості соціально-незахищених категорій населення» за участю представників центру зайнятості, органів влади і соціальних партнерів, а саме: представників місцевого управління соціального захисту населення, пенсійного фонду, фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, податкової інспекції, центру соціальних служб сім’ї,  дітей  та молоді, служби у справах дітей міської ради.
Відкрила захід перший заступник Селидівського міського голови Бабій О.Г., яка наголосила, що сучасний темп розвитку суспільства вимагає впровадження активної державної політики на ринку праці, насамперед зорієнтованої на швидке повернення безробітних громадян до праці. Вона включає в себе заходи сприяння в працевлаштуванні, професійній підготовці, розвитку самозайнятості, професійному консультуванні, створення додаткових сфер зайнятості, посилення територіальної та професійної мобільності робочої сили.
В  своєму виступі заступник директора міського центру зайнятості Кравцова І.Д. ознайомила присутніх із ситуацією на ринку праці та зробила акцент на питаннях, що вимагають спільного вирішення:
1. індивідуальний підхід до потреб громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню;
2. сприяння зайнятості осіб з інвалідністю;
3. надання послуг та сприяння зайнятості молоді, у тому числі неповнолітніх та дітей – сиріт.
На завершення засідання були прийняті пропозиції до резолюції круглого столу, учасники щиро подякували фахівцям центру зайнятості за підготовку і проведення заходу і домовилися про конструктивну подальша співпраця, результатом якої стане ефективна і реальна допомога особам, що мають потребу додаткових гарантій в сприянні працевлаштуванню





Комментариев нет:

Отправить комментарий