среда, 19 марта 2014 г.

НАРАДА СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ ТА РОБОТОДАВЦІВ.

Найважливішою передумовою успішної діяльності служби зайнятості є встановлення тісної взаємодії з роботодавцями. Саме роботодавець є основним партнером в реалізації державної політики зайнятості.
З метою удосконалення співпраці Селидівського міського центру зайнятості з роботодавцями 19 березня проведено семінар-нараду на тему: «Вирішення проблем зайнятості шляхом об’єднання зусиль служби зайнятості та роботодавців. Ми робимо кроки назустріч».
Основнамета такої наради - активізація ролі роботодавців у збереженні кадровогопотенціалу та створенні нових робочих місць, ліквідація тіньової зайнятості шляхом об’єднання зусиль всіх сторін соціального партнерства такоординація спільних дій щодо зменшення безробіття.
Відкрила захід директор Селидівського міського центру зайнятості Г.О.Головченко. Вона проаналізувала  стан надання послуг населенню та роботодавцям у 2013 році  та перспективи на 2014 рік., а також наголосила, що основною проблемою сучасного ринку праці залишається нестача якісних робочих місць з гідними умовами та оплатою праці, особливо для молоді. Тому дуже добре, що законодавчо посилюється мотивація працівників та роботодавців до легального працевлаштування, покращується ситуації із зайнятістю людей зрілого віку. Також було сказано, що пріоритетними завданнями є підвищення ефективності взаємодії з роботодавцями, направленої на забезпечення зайнятості населення, в першу чергу найменш незахищених на ринку праці категорій населення, посилення взаємодії щодо оперативності реагування та вжиття відповідних заходів.
Заступник директора центру зайнятості І.Д.Кравцова  акцентувала увагу на забезпеченні тісного діалогу влади з роботодавцями,  надала роз’яснення щодо норм законодавства про зайнятість, які направлені на  забезпечення працівників гідними умовами праці та достойною заробітною платою та легалізацію трудових відносин.  Розповіла про можливості служби зайнятості по вирішенню цього питання.
Від начальника відділу активної підтримки безробітних  Я.В.Чепурної присутні також отримали інформацію про порядок  підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб з робітничими професіями та про можливість отримання ваучера особами віком від 45 років для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці.
Учасники семінару-наради  висловили своє бачення  вирішення піднятих проблем, отримали відповіді на питання, що цікавили, обмінялись досвідом роботи.

Підводячи підсумки наради, учасники визначили, що дуже важливим є об'єднання зусиль усіх суб'єктів, які формують та реалізують соціально-економічну політику та політику зайнятості.

Комментариев нет:

Отправить комментарий