четверг, 18 декабря 2014 г.

Статистична звітність: умови і терміни її надання.

Відповідно до п.3 ст.50 Закону України «Про зайнятість населення», Роботодавець, тобто власник підприємства, установи та організації, їх структурні підрозділи та філії незалежно від форми власності і господарювання, а також фізичні особи, які використовують найману працю, зобов'язані в повному обсязі подавати інформацію про наявність вільних робочих місць (вакансій) службі зайнятості за формою № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)», затверджену наказом Мінсоцполітики 13.05.2013 №316.
Форма подається за наявності у роботодавця попиту на робочу силу ( вакансії) не пізніше 10-ти робочих днів з дати відкриття вакансії. Датою відкриття вакансії є наступний день після створення робочого місця або припинення трудових відносин з працівником, робоче місце якого стає вакантним, або дата, починаючи з якої може бути укладено трудовий договір з найманим працівником.
У разі запланованого масового вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ та організацій, скороченням чисельності або штату працівників незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання підприємствами, установами та організаціями надається форма звітності № 4-ПН "Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці". Інформація надається      не пізніше ніж за два місяці до вивільнення працівників у службу зайнятості за місцем реєстрації як платника єдиного внеску.
Критерії масового вивільнення працівників з ініціативи роботодавця (одноразового або протягом трьох місяців), крім випадку ліквідації юридичної особи, визначені у статті 48 Закону України «Про зайнятість населення». Відповідно до п.6 ст.53 цього закону у разі неподання або порушення строків подання даних, що відносяться до запланованого масового скорочення працівників, з роботодавця стягується штраф у 4-х кратному розмірі мінімальної заробітної плати встановленої на момент виявлення порушення.
У відповідності зі ст.14 роботодавці - підприємства, установи та організації з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб самостійно розраховують квоту робочих місць для працевлаштування соціально незахищених категорій громадян щорічно не пізніше 1 лютого після звітного року надають «Інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню».

Відділ взаємодії з роботодавцями Селидівського МЦЗ


Комментариев нет:

Отправить комментарий