среда, 30 декабря 2015 г.

Служба зайнятості разом з соціальними партнерами визначили пріоритети в профорієнтаційній роботі

Вибір професії є відповідальним кроком для майбутніх випускників. Селидівським міським центром зайнятості  з початку року були проведені  32 профорієнтаційні групові заходи із залученням 915 учнів та 22 педагогів. Це уроки вибору професій, професіографічні зустрічі, Дні центру зайнятості для учнів ЗОШ та Ярмарок професій. Ще 96 школярів у період осінніх канікул взяли участь  у професіографічних  екскурсіях  на підприємства міста.
     Психологи відзначають, що переважаючою мотивацією у старшокласників при виборі професійного майбутнього є соціально значущий мотив. Це означає, що великий вплив у цьому віці має думка дорослих (батьків, педагогів).  Тому робота з батьками школярів та вчителями стала невід’ємною частиною профорієнтаційної роботи служби зайнятості.

У грудні Селидівському міському центрі зайнятості відбувся семінар з практичними психологами та соціальними педагогами загальноосвітніх шкіл за темою «Пріоритетні напрямки роботи у співпраці служби зайнятості та закладів освіти в здійсненні профорієнтаційної роботи з майбутніми випускниками». Спеціалісти Селидівського МЦЗ Євсюкова Світлана та Дригулич Тетяна познайомили з найбільш дієвими формами роботи з учнями.  Соціальні партнери, в свою чергу, відзначили важливість роботи у школах профорієнтаційних терміналів, як сучасних наочних консультантів з профорієнтації. Під час заходу  учасниками семінару сформульовані доповнення до Плану спільних дій Селидівського МЦЗ та Відділу освіти з метою вдосконалення роботи з професійного самовизначення старшокласників.

1 комментарий:

  1. Вітаю
    Якщо ви шукаєте кредит більше турботи для вас.
    Я конкретного кредитора, надання кредитів має всі, хто має потребу. Якщо ви зацікавлені, будь ласка, звертайтеся мою адресу:
    Mail:bonghislaine0@Gmail.com
    Mail:bonghislaine0@Gmail.com

    Для отримання додаткової інформації
    Дякую

    ОтветитьУдалить