среда, 22 октября 2014 г.

Служба зайнятості на ринку праці.

Сучасний темп розвитку суспільства вимагає впровадження активної державної політики на ринку праці, насамперед зорієнтованої на швидке повернення безробітних громадян до праці. Особливе місце в системі державного регулювання ринку праці займає служба зайнятості.
Спектр соціальних послуг, які служба зайнятості надає громадянам, що втратили роботу, досить широкий, а саме:
- пошук підходящої роботи і сприяння працевлаштуванню;
- одноразова виплата допомоги для організації безробітним власної підприємницької справи;
- професійна підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації;
- професійна орієнтація в сучасному розмаїтті професій міста, держави;
- організація  громадських та інших робіт тимчасового характеру;
- інформаційно-консультаційні послуги, роз’яснення чинного законодавства у сфері зайнятості населення;
- виплата допомоги по безробіттю.
Стан ринку праці м. Селидового певною мірою залежить від процесів, що відбуваються в соціально-економічній сфері. Зараз служба зайнятості працює за умовами перебування економіки в кризисній ситуації. Тому ситуація на ринку праці міста залишається напруженою.
Протягом 9 місяців 2014р. на обліку в центрі зайнятості перебувало 1220 осіб, це на 13 % більше ніж за відповідний період минулого року. В той же час від роботодавців майже на 50%  подано менше звітів щодо наявності вільних робочих місць -  315 вакансій (в 2013 році 602 вільних робочих місця). Працевлаштовано 275 осіб, з них 162 жінки, 140 – молодь у віці до 35 років.
У складний для України час особливої уваги з боку спеціалістів Селидівського центру зайнятості потребують переселенці, що вимушено приїхали в місто та звернулись по допомогу у пошуках роботи.
            З початку серпня до центру зайнятості звернулися 63 особи вимушених переселенців, з них призначено допомогу по безробіттю 41 особі та працевлаштовано 7 осіб.  Станом на 01.10.2014р. на обліку перебувало 50 осіб.
             Всім громадянам, які прибули на тимчасове перебування до м. Селидове та звернулися до служби зайнятості, надається повний комплекс соціальних послуг, направлений на прискорення вирішення питання їх працевлаштування.
Шановні громадяни, якщо Ви вимушені переселятися з тимчасово окупованої території чи зони проведення антитерористичної операції та шукаєте роботу –
звертайтеся до центру зайнятості!
Ми готові Вам допомогти у вирішенні питань зайнятості!

*отримати додаткові консультації Ви зможете за телефонами  (06237) 7 44 02, 7 22 59.

Комментариев нет:

Отправить комментарий