среда, 22 октября 2014 г.

Забезпечення гарантій зайнятості неповнолітніх, дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Зайнятість неповнолітніх в Україні забезпечується проведенням активної со­ціально-економічної політики, спрямованої на задоволення потреб у добровільному виборі виду діяльності, стимулюван­ня створення нових робочих місць і розвитку підприємницт­ва. Відповідно до Закону України «Про зайнятість населен­ня» під зайнятістю розуміють діяльність громадян, пов'язану із задоволенням особистих і суспільних потреб, і таку, що приносить їм дохід у грошовій чи іншій формі.
Відносно неповнолітніх держава встановлює додаткові га­рантії зайнятості. Передусім це стосується молоді, яка закін­чила або припинила навчання у середніх загальноосвітніх школах, професійно-технічних закладах освіти, дітей (сиріт), які залишилися без піклування батьків, а також осіб, яким виповнилося 15 років і які за згодою одного з батьків чи осо­би, що їх заступає, можуть влаштовуватися на роботу.
Зусилля служби зайнятості направлені на забезпечення ефективного і адресного надання соціальних послуг та сприяння у працевлаштуванні неповнолітнім особам та дітям-сиротам.
З метою вирішення питань зайнятості неповнолітніх Селидівським міським центром зайнятості було ініційовано створення комісії з питань забезпечення гарантій зайнятості неповнолітніх, в їх числі дітей-сиріт і дітей, які позбавлені батьківського піклування.
Питання зайнятості молоді завжди було складним, бо ця категорія населення найменш конкурентоспроможна на ринку праці внаслідок відносно низького рівня професійної підготовки і відсутності досвіду практичної роботи. Роботодавці часто пропонують вільні робочі місця та вакантні посади із розміром заробітної плати на рівні чи нижчим від прожиткового мінімуму. Ускладнення працевлаштування молоді пов’язані також з певною невідповідністю структури випускників різних навчальних закладів у розрізі окремих професій (спеціальностей) вимогам ринку праці.
Тому значна увага приділяється профорієнтації учнівської молоді. Протягом 9 місяців 2014 року профорієнтаційними послугами охоплено 324 учня загальноосвітніх шкіл.

Той, хто хоче в майбутньому мати професію, яка користується попитом, може звернутися за консультаціями та порадами до спеціалістів служби зайнятості.

Комментариев нет:

Отправить комментарий